6 tips om een CV zonder ervaring op te stellen

6 tips om een CV zonder ervaring op te stellen

6 tips om een CV zonder ervaring op te stellen 800 800 TYRO

Vandaag gaan we aandacht besteden aan het schrijven van CV’s. Een CV maken is op zich al niet zo tof een CV opstellen zonder ervaring maakt het een stuk moeilijker. We krijgen bij Tyro honderden CV’s binnen en kennen het onderwerp dus best wel goed. Daarom willen we je graag een paar tips meegeven.

Je CV is je eerste indruk

Een recruiter spendeert nooit meer dan een minuut aan het analyseren van een CV. Het is dus onontbeerlijk dat je CV zich onderscheidt van de rest. Een goede CV is een CV dat gemakkelijk leesbaar is. De belangrijke informatie moet in een blik opvallen voor de recruiter. Om je kansen op een interview in België te vergroten is het best dat je CV op een pagina past. Er bestaan tools zoals Canva met de welke je gemakkelijk een mooie CV kunt maken of je kan hier een template kopen. Geen photoshop skills hebben is dus geen geldig excuus meer om een mooi cv te maken. 

Aan de slag

De basis van je CV zijn je gegevens. Als dat niet up to date is, dans zijn de kansen dat men met je contact met kan opnemen veel kleiner. Leg de nadruk op je naam, voornaam et GSM nummer.  Voeg 2 a 3 zinnetjes toe om jezelf kort en bondig voor te stellen en uit te leggen wat voor type stage/job je zoekt. 

Je studies

De naam van je lagere school of middelbare school hoeven er niet te zijn op je CV tenzij dit aantoont dat je bijvoorbeeld een andere taal kunt spreken. Het gene waar een recruiter het meest interesse voor heeft is wat je gestudeerd hebt. Indien mogelijk, vermeld je major en je minor. Als je je diploma al behaald hebt aarzel niet om de titel van je thesis te vermelden op je CV.

Je professionele ervaring

Heb je geen ervaring in je field maar wel in een ander domein? Zet het erop! Dit toont aan dat je niet blijft luieren en dat je dynamisch bent. Beschrijf je ervaring kort en bondig en leg de nadruk op soft skills of hard skills die je hebt kunnen die van nut kunnen zijn voor je volgende uitdaging. Wees klaar en duidelijk wanneer je je ervaringen beschrijft op je CV. Groepeer typer ervaringen samen (banen, stages, vrijwilligersactiviteiten, etc.)  en orden deze ervaringen dan ook in chronologische orde.

Welke skills op je cv zetten?

Ben jij de king/queen van Excel? Expert in photoshop? Master in powerpoint? Vergeet het niet te vermelden. Probeer je skills te waarderen op een schaal van 1 tot 5 en wees eerlijk. Doe je niet voor op je CV als een genie in excel als geen SUM functie kunt gebruiken. Als je geen hard skills hebt maak een lijst van softskills en vermijd als “dynamisch“ of noch “proactief”.

Do you speak English?

Talen zijn een echte meerwarde op de arbeidsmarkt. Net als voor je skills, kan je hier best ook je taalvaardigheden op een schaal van 1 tot 5 waarderen. Zou je taalexamens (TOEIC, TOEF ou IELTS) afgelegd hebben, zet ze zeker  en vast op je CV. Dit maakt je taalvaardigheden meer geloofwaardig. Het is vanzelfsprekend dat je geen talen op je CV zet die je niet spreekt. Stel dat je in een team terechtkomt waarvan je dat Duits spreekt maar dat je kennis van de taall beperkt is aan “Guten Morgen”… Not cool.

Hobbies op je CV?

Hobbies op je CV? Waarom niet, het vertelt iets meer over jezelf en het kan de nieuwsgierigheid van de recruiter prikkelen. Als je één keer op sneeuwklassen bent geweest in het 6 middelbaar schrijf je dit best niet op je CV. Meld enkel hobbies waar je genoeg over weet en gemakkelijk een conversatie over kunt hebben.  

Welk formaat voor je CV?

Nog een laatste tip voordat je aan de slag gaat. Nu dat je CV er pico bello uitziet zou het jammer zijn dat de recruiter je CV niet kan openen od dat de layout ervan verandert is. Daarom stuur je best Je CV altijd in PDF formaat. 

That’s it! Je kan nu je CV met de hele wereld delen! Als je op zoek bent naar een uitdagende job of stage aarzel niet om je hier in te schrijven. Als we openingen hebben die voor je van pas zouden kunnen zijn zulle we contact met je opnemen.

Copy link
Powered by Social Snap