Hoe maak je een goed Linkedin profiel ?

Hoe maak je een goed Linkedin profiel ?

Hoe maak je een goed Linkedin profiel ? 1920 1280 TYRO

Zo maak je een goed LinkedIn-profiel

Ben je druk aan het solliciteren? Denk je als student al na over je toekomstige carrière? Of ben je net afgestudeerd en klaar voor de arbeidsmarkt? Dan is LinkedIn hét sociale mediakanaal dat je wil gaan optimaliseren! Niet alleen scoort LinkedIn bijzonder goed in de online zoekresultaten, toekomstige werkgevers en recruiters weten je zo ook makkelijk te vinden! Maar hoe maak je nu een goed LinkedIn profiel? Hoog tijd om enkele praktische tips te delen!

Stap 1: kies een professionele profielfoto

Het ene sociale mediakanaal is het andere niet. Hoe leuk die vakantiefoto aan het strand ook is, op LinkedIn kies je best voor een meer neutrale profielfoto. Tenzij je net in de reissector wil gaan werken natuurlijk, dan kan het weer wel. Het belangrijkste is dat je nadenkt over wat je wil gaan uitstralen. Zoek je een stage bij een bank, advocatenkantoor of IT bedrijf? Dan zul je met een keurige profielfoto tegen een neutrale achtergrond vaker gecontacteerd worden. Ben je net op zoek naar een job als styliste in de fashionindustrie of als grafisch vormgever in de wereld van kinderboeken? Dan mag je profielfoto gerust wat opvallender zijn.

Stel jezelf even in de plaats van toekomstige werkgevers en kies op basis daarvan je profielfoto. Die dronken selfie tijdens dat nachtje stappen laat je in alle gevallen best voor wat hij is. P.S. Denk ook eens aan een omslagfoto. Dat oogt meteen professioneler!

Stap 2: schrijf een duidelijke headline

Je LinkedIn profiel optimaliseren begint al bij je headline. Dit is de plaats waar je de aandacht van je profielbezoekers wil grijpen. Je headline moet duidelijk zijn en het liefst een tikkeltje origineel. Vermijd dertien in een dozijn omschrijvingen zoals ‘op zoek naar een nieuwe uitdaging’. Door in je headline meteen de functie die je zou willen te omschrijven, heb je een grotere kans om daarop gevonden te worden. Ook waar en hoeveel je wil werken kan interessant zijn om te vermelden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een headline zoals: ‘Evelien Janssens, ambitieus en ondernemend. Zoekt een job als #deeltijds #boekhouder in regio #Gent.’

Stap 3: ga voor een krachtige samenvatting

Als student heb je misschien nog niet veel werkervaring. Bij de ‘Samenvatting’ op LinkedIn kan je jezelf toch bij toekomstige werkgevers aanprijzen. Vertel hier wat meer over je talenten en vaardigheden, waarom je geschikt zou zijn voor de job waarnaar je op zoek bent en wat je je mogelijke werkgevers te bieden hebt. Denk ook na over enkele relevante zoekwoorden die je in je samenvatting kan verwerken.

Vanaf het eerste moment een onvergetelijke indruk maken? Omschrijf jezelf en je ambities kort maar krachtig in ongeveer 40 woorden. Op deze manier geef je je LinkedIn profiel persoonlijkheid.

Stap 4: besteed aandacht aan de details

Enkele LinkedIn tips om je profiel nog verder te optimaliseren? Vergeet de details niet! Een netjes afgewerkt LinkedIn profiel is een goed LinkedIn profiel! Denk bijvoorbeeld aan het invullen van al je contactgegevens. En ga bij het vak ‘Ervaring’ en ‘Opleiding’ gerust wat dieper in op de jobinhoud of je studiepakket. Omschrijf je verantwoordelijkheden, vermeld stages, eindwerken, vrijwilligerswerk, enz. Op die manier krijgen bezoekers van je profiel een duidelijk beeld van wie je bent. Heb je een eigen website of portfolio? Vergeet dan zeker geen linkje toe te voegen!

Stap 5: kies voor een persoonlijke url

Is je LinkedIn profiel helemaal up-to-date? Dan is het tijd om je url aan te passen. Standaard bestaat de url van je profiel uit een vreemde mix van je naam, cijfers en letters. Je kan deze gelukkig eenvoudig aanpassen! Klik bovenaan in je profiel op het potloodje om je profiel te bewerken. Scrol even naar beneden tot je ‘contact info’ ziet staan. Als het goed is, kan je daar op het potloodje klikken en eenvoudig je profiel url aanpassen naar een persoonlijke url zoals ‘linkedin.com/in/jouwvoornaamennaam’.

Stap 6: vraag anderen om een aanbeveling

Of het nu jouw werkgever bij je eerste vakantiejob was of je medestudenten waarmee je al verschillende groepswerken maakte, wees niet bang om naar een aanbeveling op LinkedIn te vragen. Van stiptheid tot creativiteit of een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, zij weten perfect wat jouw sterke punten zijn! Laat hen bijvoorbeeld aan het woord in een leuke testimonial. Je zal zien, wanneer anderen tonen dat ze jou waarderen, zorgt dit meteen voor een geweldige eerste indruk bij potentiële werkgevers.

Stap 7: spreek je netwerk aan

En last but not least… Gooi ook je andere sociale mediakanalen in de strijd tijdens je zoektocht naar die perfecte stage of job. Deel je persoonlijke url op Facebook en Twitter. Volg zoveel mogelijk oude klasgenoten, ex-collega’s en interessante bedrijven. Door je netwerk uit te bouwen, kom je sneller met mogelijke werkgevers in contact. Ook op LinkedIn zelf kan je content delen. Schrijf bijvoorbeeld eens een artikel over een van je verwezenlijkingen, deel een linkje naar je eindwerk of maak een video van een boeiend event waarop je aanwezig was. Je zal zien, LinkedIn helpt je binnen de kortste keren aan die job die je altijd al wou!

Copy link
Powered by Social Snap