Hoe een interview voorbereiden: 8 tips om te slagen

Hoe een interview voorbereiden: 8 tips om te slagen

Hoe een interview voorbereiden: 8 tips om te slagen 1920 1280 TYRO

Proficiaaat, je hebt een interview! Nu moet je nog een je stage/ job behalen. Om een goed indruk te maken en stress te vermijden kan je je best voorbereiden. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met 8 tips om je interview te voorbereiden.

Is het een match ?

Een interview dient voornamelijk om na te gaan of er een fit is tussen jou, het bedrijf en de job. Het doel is een eventuele teleurstelling te vermijden na het beginnen van je stage of job voor jezelf en de werkgever.

Je zal kunnen nagaan of de job en bedrijfscultuur aan je verwachtingen voldoet. Tijdens de interview zal de interviewer beoordelen of je de nodige skills hebt voor de job. Hierdoor hebben mensen af en toe de neiging om te liegen. Lieg niet tijdens je interview, vroeg of laat zullen je leugens te voorschijn komen. Liegen heeft geen zin aangezien het de kansen vergroot om in een job of stage te belanden waar je niet gelukkig in bent.

Een interview voorbereiden

#1 Interview vragen voorbereiden

Je wilt niet de persoon zijn dat “eeeuh ik weet het niet” antwoord op een interview. Om dit te vermijden kan je vragen voorbereiden over het bedrijf, de sector en de job. Je zal naar je interview gaan met meer zelfvertrouwen als je je er klaar voor voelt.

#2 Zelfkennis

Het volledig bewust zijn van je gebreken en kwaliteiten blijft een groot voordeel in een interview. Profiteer van je zoektocht naar een stage of job om zoveel mogelijk te leren over je profiel. Als je all interviews afgelegd hebt is de vraag “Wat zijn je sterktes en zwaktes”. De bedoeling van deze vraag is niet om jezelf neer te schieten of voordoen als iemand die je niet bent. Je interviewer probeert na te gaan of je je vragen over jezelf stelt en reflecteert.

#3 Oefenen voor een interview

Je hebt elke vraag die je je maar kunt bedenken doorgenomen? Het is tijd om te oefenen! Vraag aan iemand uit je omgeving om als interviewer op te treden en krijg zo veel feedback mogelijk . Gebruik je te veel handgebaren? Zeg je om de 2 seconden “eeeuh..” ? Zijn je antwoorden niet gestructureerd? Het is tijd om daar achter te komen en er iets aan te doen.

Je interview slagen

#4 Blijf zen

Adem in, adem uit!! Antwoord niet te snel en luister goed naar de vragen die je gesteld worden. Neem de tijd om na te denken, je gedachten te organiseren en jezelf niet te misleiden met het eerste antwoord dat bij je opkomt.

#5 Wees positief

Wanneer u uw eerdere ervaringen beschrijft, is het niet nodig om uw voormalige collega’s of taken te ontmantelen. Wees objectief en blijf positief tijdens je interview, ook al waren deze ervaringen niet volledig leerzaam. Een positieve houding ten opzichte van deze gebeurtenissen zal uw volwassenheid aantonen en u geruststellen over uw flexibiliteit bij het aangaan van uitdagingen.

Interview Afronden

#6 De vragen die je moet stellen

Op het einde van een interview komt het vaak voor dat de interviewer de vraag “ heb je nog vragen?” stelt. Het antwoord moet altijd “ja” zijn. Vraag meer info over de volgende stappen en het rekruteringsproces, stel vragen over je toekomstige baan, leer meer over het leven in het bedrijf….. Kortom, laat zien dat je nieuwsgierig en geïnteresseerd bent!

#7 Feedback, feedback, feedback

Aarzel niet om feedback en indrukken te vragen tijdens een interview. Elk interview uit het verleden is een geweldige kans om je beter te leren kennen en te verbeteren.

#8 Follow-up

Als je overtuigd bent dat er een mutuele fit is, stuur dan na het interview een e-mail naar uw gesprekspartner om hem te bedanken. Het zal een goede manier zijn om uw wens en enthousiasme nog eens te bevestigen!

Nu dat je alle tips gevolgd heb, ben je klaar om een interview af te leggen voor een job of een stage. Als je opzoek bent naar een uitdagende ervaring schrijf je in op TYRO.BE

Copy link
Powered by Social Snap