Stage in een start-up: pros en contras

Stage in een start-up: pros en contras

Stage in een start-up: pros en contras 1280 853 TYRO

Een stage lopen bij een groot bedrijf is een droom voor veel studenten, maar heb je er wel eens aan gedacht om je stage bij een start-up te doen? Velen willen de ervaring uitproberen, maar weten niet wat ze kunnen verwachten. Hier zijn naar onze mening de belangrijkste voor- en nadelen van een stage in een start-up!

De nadelen van een stage in een start-up

📌 Het eerste punt waar we aan denken is compensatie. Het bedrijf is net van start gegaan, dus de salarissen zijn niet hetzelfde als in grote bedrijven. Verwacht niet als rijk te zijn zoals Croesus (niet meteen tenminste)!

📌 Wat bij een start-up stage hoort, is de hoeveelheid werk die er gedaan moet worden. Je moet al je energie steken in de verschillende taken om ervoor te zorgen dat het project een succes wordt. Strategieën moeten worden overwogen, getest en de resultaten geanalyseerd. Wees er klaar voor om meer te doen dan alleen 9-17 uur ’s avonds!

📌 Het sleutelwoord van je stage in de start-up is veelzijdigheid. Je hebt geen lijst met taken te doen en je moet je bezighouden met alles wat er gedaan moet worden. Soms ben je een beetje wazig en is het aan jou om het initiatief te nemen. Je zult georganiseerd moeten zijn, en het is een omgeving die misschien niet voor iedereen geschikt is vanwege een gebrek aan begeleiding.

stage in een start-up

De voordelen van een stage in de start-up

📌 Stage lopen in de start-up betekent uiteraard werken voor een dynamisch, jong en voortdurend groeiend bedrijf. Hou je er niet van je te vervelen? Hier heb je geen tijd voor! Dus ja, er is werk aan de winkel, maar elke effort die je levert zal je persoonlijke en professionele voldoening geven. Er is niets meer de moeite waard dan het gevoel dat je indruk maakt. Het is cool en het voelt goed.

📌 Het feit dat taken niet tot op de millimeter nauwkeurig zijn gedefinieerd, kan een probleem zijn voor degenen die nood hebben aan begeleiding. Voor de echte ondernemers, is dit alleen maar positief! Je bent in staat om multifunctioneel en multidisciplinair te zijn. Het is ideaal om je vaardigheden op alle gebieden te verbeteren en je te positioneren op de arbeidsmarkt.

📌 Het team is meestal kleiner, zodat je iedereen kent en een gemoedelijke en vriendelijke omgeving creëert. De hiërarchie is vaak minder verticaal en je werkt in de eerste plaats samen als een echt team. De sfeer is informeler en het is ook niet nodig om te strakke kleding te dragen!

Als je nog steeds aarzelt, stel jezelf dan de volgende vraag: Wil je liever een stage lopen waarin je je vaardigheden en verantwoordelijkheden snel volledig kunt ontwikkelen en nieuwe verantwoordelijkheden kunt verwerven, of een bedrijf waar je een zeer specifieke job gaat doen, met minder impact maar misschien met meer zekerheid?

internship belgium
Copy link
Powered by Social Snap